Kis Tamás

Kis Tamás vagyok. Online marketinges, családfő, apuka.

Kis Tamás Digital Champion

Ki az a Kis Tamás?

Évekig egy prémium partner AdWords (bocsánat, Google Ads) ügynökségnél dolgoztam. Pontosabban egy online marketing ügynökség, PPC csapatában.  Google-hirdetésekkel, keresőoptimalizálással, honlap elemzésekkel foglalkoztam a munkám során. Innen kiválva, jelenleg egyéni vállalkozóként folytatom tovább ezt a remek tevékenységet.

Miből áll ez a munka?

A ppc hirdetéseket, illetve inkább az egész online marketinget egy szorzónak gondolom. Én azt látom, hogy ha valakinek van egy álma, és elkezdi kiépíteni, minden idejét, energiáját beleteszi, akkor eljut egy pontra. Itt azt érzékeli, hogy meglévő tudásából kiindulva nem tud tovább növekedni, vagy ha igen, csak nagyon lassan.

Ezen a ponton csatlakozhat be egy külső segítő, hogy a bevételeknek és ezen keresztül a tiszta profitnak adjon egy szorzót. Pl: 100.000 x 1,2 = ha a végeredmény nagyobb, mint amit a marketinges munkájáért kifizet, az bizony kőkemény win-win helyzet. Ezt az alapvető számítást általában nem nehéz elvégezni, az ember fia/lánya sokszor mégsem látja a fától az erdőt. Hogy úgy fogalmazzak, nem tudja, miként kell a megtérülést kiszámolni.

Persze a jó öreg márkaismertség építés szlogen alatt sokszor a veszteséges kampányokat is rossz érzések nélkül el lehet könyvelni magunkban. (Meg kell jegyezni, ez nem mindig bullsh*t, gyakran az ezzel képzett járulékos haszon nagyon is megtérül idővel.) Azért az az igazi, ha rövid-, de maximum középtávon is gyümölcsöző, profitábilis az együttműködés.

Miért szeretem ezt csinálni?

Az eladásösztönzést egyetemleges tudásnak tartom. Ha zöldséget árul valaki a piacon, egy jótékonysági szervezetet vezet, esetleg bármiféle szolgáltatást kínál, ezekkel az ismeretekkel könnyedén megadható hozzá a fent említett szorzó, ami sokszor eldönti, hogy nyereséges vagy veszteséges lesz a nagy reményekkel indult vállalkozás.

És ha mindezt elmélyülten, a sokak által ismert és áhított flow-ban tudom végezni, ahogy ez általában velem lenni szokott, az biztosítja, hogy kedvtelésből, valami hobbihoz hasonlatosan tudom élni a mindennapjaimat, fejlődve, kiteljesedve, kiegyensúlyozottan.

Korábban dolgoztam sokáig sokfélét, de ezt az érzést, jelenleg csak ezzel a tevékenységgel tudom megélni. Mások számára (remélem) hasznosan, és a magam számára megelégedettséggel. Szeretem a munkámat!